تحولات منطقه

مسؤول دفتر شیخ زکزاکی در مشهد گفت: عربستانی‌ها دیدند که اگر شیخ را رها کنند این تبلیغش حتما در آینده جمهوری اسلامی در آفریقا شکل می‌دهد، اما اکنون حرکت اسلامی در آفریقا شروع شده و تنها در نیجریه نیست.

حرکت جمهوری اسلامی در آفریقا جریان پیدا کرده است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حسن بالا شامگاه گذشته در سلسله جلسات گفتار ۳۸ که پیرامون وضعیت شیخ زکزاکی در حسینیه هنر برگزار شد، گفت: شیخ زکزاکی دانشگاه بودند و تبلیغ می‌کردند تا مردم اسلام را بشناسند، اما وقتی بعد از انقلاب به ایران آمدند، آرزو داشتند که نیجریه در آینده جمهوری اسلامی باشد اما مردم به او می‌گفتند که تو اشتباه می‌کنی، اما بعد از انقلاب دیدند که در همه کشورها می‌شود، اسلام داشت.

مسؤول دفتر شیخ زکزاکی در مشهد ادامه داد: بعد از برگشت از ایران کم‌کم شروع به تبلیغ کردند، حدود ۲۰۰ سال پیش انگلیسی‌ها حمله کردند و رهبران جمهوری اسلامی نیجریه را کشتند و یک نظام دموکراسی جدید آوردند، سبک فرهنگی مردم را عوض کردند، حتی زبان ما را نیز عوض کردند.

وی افزود: شیخ زکزاکی چند وقت در زندان بودند، ۶ سال قبل سه تا از پسرهایش را کشتند، ایشان همه این افکار را به نیجریه آوردند تا مردم با اسلام آشنا شوند و وحدت بین مردم ایجاد شود، فکر انقلابی و فکر امام خمین(ره) را در نیجریه رواج دادند، تبلیغ در کشورهای دیگر را به جز نیجریه، انجام دادند، حتی نمایندگان آن کشورها در مراسم‌ها به نیجریه می‌آیند و در مراسمات روز قدس از ما دعوت می‌کنند.

بالا عنوان کرد: شیخ زکزاکی نخستین کسی بود که علمای شیعه، سنی و مسیحی را جمع کرد تا درباره وحدت گفت‌وگو کنند، نیجریه مانند ایران نبود بلکه بین مسیحی و شیعه جنگ بود، ایشان گفت این جنگ باید تمام شود و بین ادیان گفت‌وگو کنیم.

مسؤول دفتر شیخ زکزاکی در مشهد ادامه داد: بعد از اینکه جلساتی برگزار شد یکی از مسیحی‌ها گفت من فقط می‌خواهم به‌دست شیخ زکزاکی مسلمان شوم، از این سه کشور در مراسم هفته وحدت شرکت می‌کنند، روز عاشورا نیز از کشورها می‌آیند و با عقاید مختلف عزاداری می‌کنند، این‌ها زحمات شیخ زکزاکی است، بعد از فاجعه زاریا در نیجریه و سه کشوری که شیخ در آنجا تبلیغ می‌کرد، تظاهرات می‌کنند، حتی آن‌ها عکس‌های امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای را به کشور خودشان می‌برند و به مردم می‌دهند.

وی با بیان اینکه عربستانی‌ها خیلی نگران هستند، افزود: ما جوانان زیادی داریم که در زندان هستند، تعداد زیادی شیعه شده‌اند، مسیحیان نیز بعد از این فاجعه می‌گویند که ما جزو حرکت اسلامی هستیم و گفته‌اند می‌خواهیم در راه شیخ زکزاکی باشیم.

بالا بیان کرد: این همه پیروزی که می‌بینید به‌خاطر تمسک به قرآن و فکر امام خمینی(ره) است، بهانه اصلی آن‌ها برای مخالفت با شیخ این است که پیروان شیخ اجازه نداند سرهنگی رد شود و راه را باز نکردند، به همین خاطر به حسینیه بقیه‌الله حمله کردند، این فقط بهانه بود و هیچ دلیلی موجهی ندارند.

به پدرم گفتند تو از روی بچگی وارد مبارزه با دولت می‌شوی

در ادامه دختر شیخ زکزاکی گفت: پدرم قبلا در دانشگاه مشغول بود چند نفر آمدند و در مورد امام(ره) سخنرانی کردند، از همان زمان احساس مسئولیت کردند و گفتند که ما باید این راه را ادامه دهیم، بعد از اینکه سخنراها رفتند، پدر نزد یکی از علمای اهل سنت رفت و با آن ها صحبت کرد، آن‌ها گفته بودند که تو باید کاری کنی که اسلام به نیجریه برگردد، اما اینکه می‌خواهی با دولت وارد جنگ شوی از روی بچگی است و شما نمی‌فهمی، پدر مبارزه را شروع کردند و به فعالیت خودشان در دانشگاه ادامه دادند.

بدیعه زکراکی اظهار کرد: بعد از اینکه پدرم از ملاقات امام(ره) آمدند، تمام سخنان امام را توضیح دادند، حتی سخنان امام(ره) را با یک رادیو ضبط کرده بودند، از روزی که این حرکت شروع شده پدرم هر روز از طرف دولت مورد اذیت واقع شده است، ایشان بالاترین مدرک دانشگاه را داشتند اما تحویل ندادند و قصد اخراج او را داشتند.

وی با بیان اینکه هر سال پدر را دستگیر می‌کنند و مدت زیادی ایشان را در زندان نگه می‌دارند، متذکر شد:  سه برادر من روز قدس شهید شدند، روز شهادت امام رضا(ع) به حسینیه بقیه الله حمله کردند و عده زیادی را شهید و دستگیر کردند، در حال حاضر پدرم وضعیت جسمانی مناسبی ندارند، حتی هوایی که باید استشمام کند خیلی باید تمیز باشد، اصلا وضعیت مناسبی ندارد، خود دولت دستور داده تا بیشتر از قبل به ایشان سختگیری کنند.

مؤلفه‌ انقلاب اسلامی در نیجریه مشهود است

در ادامه تحیل‌گر مسائل نیجریه گفت: ما تقریبا تمام مؤلفه‌های بارز انقلابی را در مورد شیخ شنیده‌ایم، این شیعه‌گری نیست که یک روایت مذهبی از نیجریه باشد.

حسین کمیلی با اشاره به اینکه شیخ در حال حاضر هفت پرونده بیماری دارد، یادآور شد: شیخ زکزاکی دغدغه‌های جهانی دارند و حرکت اسلامی را محدود به مرزهای نیجریه نمی‌دانند، من وقتی با ایشان صحبت می‌کردم فکر می‌کردم با امام(ره) حرف می‌زنم، در هر دو سه کلمه از امام(ره) نام می‌بردند، به این راحتی شخصیت مشابهی نمی‌توان پیدا کرد.

وی افزود: انقلاب اسلامی این چنین ردپایی در آفریقا دارد، نظام سلطه هر کاری که می‌تواند انجام می‌دهد و دولت ما عین خیالش نیست، دولت تشکیل دادیم تا یاور اسلام باشیم، یک افول فکری اتفاق افتاده که در حال حاضر دولت ما هیچ واکنشی نسبت به جریان نیجریه ندارد، رهبری می‌فرمایند اولین درسی که من از امام خمینی(ره) یاد گرفتم این بود که دغدغه‌هایم محدود به مرزهای ایران نباشد، در حال حاضر افول هویتی در حال انجام است.

این تحلیگر مسائل نیجریه اضافه کرد: بیانیه گام دوم فرصت‌های خوبی را در اختیار می‌گذارد، به همین بهانه گفت‌وگوها باید بیشتر شود و کم کم در رسانه‌ها تبلور پیدا کند، مؤسسه ایرانی نداریم که در مورد فلسطین یا نیجریه تحقیق کند، چرا که آن‌ها از مرز دغدغه‌های ما خارج شده‌اند.

کمیلی با بیان اینکه واژه تمدن اسلامی در سال اخیر در بیانات رهبری بیشتر شده است، بیان کرد: این نشانه خوبی است، کمک کنیم ذهن‌های مخاطبین و خودمان را با این مسئله درگیر کنیم، رهبری فرمودند وظیفه هر مسلمان تحقق تمدن اسلامی است، در پاکستان در همسایگی خودمان ۳۵۰ میلیون اهل سنت ۱۲ امامی وجود دارد امر به‌خاطر افول فکری سنی‌ها را رها کرده‌اند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.